Kvalitní zrnková Káva BRAZÍLIE BOUTIQUE OBATA, Profil chuti: chuť vanilky, karam…
84 Kč
Kvalitní zrnková Káva BRAZILIE FAZENDA BANANAL, Profil chuti: chuť tropického ov…
87 Kč
Kvalitní zrnková Káva PANAMA SHG BOQUETE CASA RUIZ, 100% ARABICA - pochází z vys…
88 Kč
Kvalitní zrnková Káva TANZÁNIE BUKOBA, Profil chuti: vyznačuje se plným tělem, t…
63 Kč
Kvalitní zrnková Káva KENYA JOSRA, Tato pražená káva má plnou chuť s jemnou acid…
93 Kč
Kvalitní zrnková Káva PERU CEPRO YANESHA ORGANIC, Profil chuti: vyznačuje se sil…
81 Kč
Kvalitní zrnková Káva BRAZÍLIE PINK STAR Scr. 19, Profil chuti: intenzivní chuť…
62 Kč
Kvalitní zrnková Káva BRAZILIE FAZENDA da LAGOA, Tato káva je považována za nejl…
72 Kč
Kvalitní zrnková Káva CASCARA Kostarika SONORA, Chuťový profil: Brusinky, med, š…
108 Kč
Kvalitní zrnková Káva TANZÁNIE UTENGULE Estate, Profil chuti: Káva s plným tělem…
75 Kč
Zrnková Káva BURUNDI MASASU - mycí, zpracovatelská stanice Karambo se nachází v provincii Muyinga v severní Burundi, krásné kopcovité oblasti s průměrnou nadmořskou výškou 1500 - 1700 m.n.m. se nachází blízko národního parku Ruvubu a protéká jím řeka Nil. Kopec má svůj název po zvířeti zvaném ISASU, které bylo velmi vyhledávané lovci. Jednoho dne ho viděli běžet na tomto kopci a nebyli schopni ho chytit, pak ho běloch, který tam žil, ho ulovil svou pistolí a právě v tomto období dostal kopec jméno Masasu. S mycí, zpracovatelskou stanicí Karambo spolupracuje asi 2000 farmářů s farmami o rozloze 50 ha. Vše probíhá pod počlivým dohledem manažera p. Etienna Girukwishaka. Zpracovatelská stanice pravidelně produkuje kávy ve všech variantách zpracování - plně umyté, přírodní a medově zpracované. Chuťový profil: mírně nasládĺá chuť s velmi příjemnou jemnou přírodní aciditou. Lehké, svěží a šťavnaté tělo je krásně dokresleno mléčnou čokoládou s červeným jablkem, borůvkami, mangem a meruňkou.
- Původ: Berundi
- Intenzita: 4/5
- Kyselost: 2/5
- Zrno: 3/5
- Pražení: 3/5
- Tělo: 4/5
- Gramáž: 100 g
- Druh kávy: arabica
Kávu nikdy nezalávejte vroucí vodou (100°C). Ideální teplota pro zalévání kávy je 89-94°C. Pokud nemáte rychlovarnou konvici s teploměrem, nechte plastovou rychlovarnou konvici odstát po varu cca 45s, kovovou rychlovarnou konvici cca 90s.
Na BURUNDI MASASU poskytujeme záruku 24 měsíců.