Kvalitní zrnková Káva TANZÁNIE UTENGULE Estate, Profil chuti: Káva s plným tělem…
75 Kč
Kvalitní zrnková Káva VIETNAM Scr. 16 Up, Profil chuti: má čokoládovou výraznou …
74 Kč
Kvalitní zrnková Káva PERU FINCA ROSENHEIM,Profil chuti: vyznačuje se hedvábným …
81 Kč
Kvalitní zrnková Káva HONDURAS SHG EP, Scr. 19, Profil chuti: Vyznačuje se mírno…
72 Kč
Kvalitní zrnková Káva INDONESIE JAVA JUMPIT, Profil chuti: lehce po sladké čokol…
75 Kč
Kvalitní zrnková Káva MEXIKO ALTURA ORGANIC, 100% ARABICA - BIO. Káva, kterou z …
70 Kč
Kvalitní zrnková Káva KOLUMBIE SUPREMO ARMENIA, zpracovaná mokrým způsobem. Má j…
83 Kč
Kvalitní zrnková Káva PAPUA NOVÁ GUINEA, Profil chuti: krásné hladké tělo, velmi…
87 Kč
Kvalitní zrnková Káva MYANMAR YWANGAN, Chuť: mléčná čokoláda, jablko, angrešt, z…
66 Kč
92,-
Kvalitní zrnková Káva RWANDA ORDINERY, Profil chuti: tropické ovoce, levandule, …
74 Kč
88,-
Zrnková Káva BURUNDI MASASU - mycí, zpracovatelská stanice Karambo se nachází v provincii Muyinga v severní Burundi, krásné kopcovité oblasti s průměrnou nadmořskou výškou 1500 - 1700 m.n.m. se nachází blízko národního parku Ruvubu a protéká jím řeka Nil. Kopec má svůj název po zvířeti zvaném ISASU, které bylo velmi vyhledávané lovci. Jednoho dne ho viděli běžet na tomto kopci a nebyli schopni ho chytit, pak ho běloch, který tam žil, ho ulovil svou pistolí a právě v tomto období dostal kopec jméno Masasu. S mycí, zpracovatelskou stanicí Karambo spolupracuje asi 2000 farmářů s farmami o rozloze 50 ha. Vše probíhá pod počlivým dohledem manažera p. Etienna Girukwishaka. Zpracovatelská stanice pravidelně produkuje kávy ve všech variantách zpracování - plně umyté, přírodní a medově zpracované. Chuťový profil: mírně nasládĺá chuť s velmi příjemnou jemnou přírodní aciditou. Lehké, svěží a šťavnaté tělo je krásně dokresleno mléčnou čokoládou s červeným jablkem, borůvkami, mangem a meruňkou.
- Původ: Berundi
- Intenzita: 4/5
- Kyselost: 2/5
- Zrno: 3/5
- Pražení: 3/5
- Tělo: 4/5
- Gramáž: 100 g
- Druh kávy: arabica
Kávu nikdy nezalávejte vroucí vodou (100°C). Ideální teplota pro zalévání kávy je 89-94°C. Pokud nemáte rychlovarnou konvici s teploměrem, nechte plastovou rychlovarnou konvici odstát po varu cca 45s, kovovou rychlovarnou konvici cca 90s.
Na BURUNDI MASASU poskytujeme záruku 24 měsíců.