Elektrický Ostřič na nože a nůžky 2v1 - Elektrický Ostřič na nože a nůžky 2v1 E…
199 Kč
Lžička vysoká 19 cm je vhodná pro nabírání zmrzliny z vysoké sklenice. Je vyrobe…
51 Kč
69,-
Multifunkční cedník 12v1 - již jste unaveni z klasického cedníku?? Kupte si ješt…
129 Kč
Cedník 18 cm - cedník jemný s rukojetí a dvěma očky dobře drží na hrnci. Materiá…
109 Kč
Škrabka, praktický pomocník při škrábání brambor, mrkve a různé zeleniny, je vho…
49 Kč
Plastové krájecí prkénko 37 x 23 cm je vhodné pro každodenní používání. Prkénko …
129 Kč
Prostíraní přírodní bambusové 30x45 cm - světlé či tmavé přírodní prostírání z b…
52 Kč
69,-
Krájecí prkénko dřevěné 32cm x 19cm s držadlem - je vhodné pro každodenní použív…
64 Kč
Mačkadlo na brambory je skvělým pomocníkem do kuchyně. Blíží se Vánoce a díky to…
154 Kč
199,-
Thajská Jasmínová rýže New Crop 2019 - nejlepší kvalita - ROYAL UMBRELLA Vaše skvělá volba.
Standardní balení: 10 kg v tkaném plastovém sáčku PP(LA) s vnitřním igelitovou vložkou
Jasmínová rýže si pomalu, ale jistě dere svoji cestu na české stoly. Je totiž výborná. Její zrníčka jsou středně velká, dlouhá, a mají obyčejně žlutohnědou či běložlutou barvu.
Pěstuje se v Thajsku, hlavně na severu, kde jsou výjimečné vlastnosti půdy v kombinaci se subtropickým klimatem. To dává vzniknout jedinečnému jasmínovému aroma této rýže.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi
Tato rýže je velmi podobná svojí chutí i vůní basmati rýži, ale má na rozdíl od ní trochu lepivou strukturu. Proto se hodí do klasických vařených rizot či na nákypy. Lze ji připravovat i jako přílohovou rýži, pokud vám nevadí, že není sypká. Výborná je v kombinaci s masem, krevetami či ve sladkých úpravách, protože její chuť je velmi jemná, nevtíravá.
Vyzkoušejte třeba smaženou jasmínovou rýži. Stačí vám i zbytek rýže z druhého dne, osmažíte na oleji cibulku, přihodíte rýži a dáte tam jedno vajíčko. Necháte ztuhnout a promícháte. Obměny jsou různé, přihodit můžete zeleninu či maso.
Nebo ji vařte se špenátem jako rizoto, vznikne báječná pochoutka.
Není to jasmínová příchuť
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček. Podobně voní i rýže basmati a někomu to ani nemusí připadat jako jasmín, ale třeba jako vůně zralého obilí či ovsa.
Snižuje cholesterol
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi.