Loupač citrusové kůry - vynikající pro vyřzávání a přípravu ozdobných hoblinek a…
97 Kč
129,-
Sítko do odpadu Standard 7cm a tloušťka 1 cm. Kvalitní sítko, díky kterému zabrá…
18 Kč
19,-
Pánev Jagoda 26 cm v luxusním červeném provedení je určena pro přípravu zdravých…
330 Kč
351,-
Drátěnka sada 3ks - klasická drátěnka ideální do domácnosti i do profi kuchyní. …
66 Kč
69,-
Pánev na palačinky Jagoda 24 cm x 1,5 cm s nepřilnavým povrchem. Pánev JAGODA je…
182 Kč
199,-
Vykrajovátka kovová sada 4 druhy 12 kusů. Vykrajovátka mají různé velikosti 3 - …
122 Kč
129,-
Struhadlo ploché na okurky a sýry 30 cm - klasické ploché struhadlo pro ruční st…
24 Kč
29,-
Chladící taška na svačinu SNACK PETS Vaše dětičky si jí okamžitě zamilují a neda…
93 Kč
129,-
Odšťavňovač citrusů Ø 7 cm Vám pomůže během chvilky vamačkat citrusy všeho druhu…
54 Kč
59,-
S touto nerezovou obracečkou 24 cm bude vaření, grilování či pečení zábavou. Vyu…
65 Kč
69,-
Thajská Jasmínová rýže New Crop 2019 - nejlepší kvalita - ROYAL UMBRELLA Vaše skvělá volba.
Standardní balení: 10 kg v tkaném plastovém sáčku PP(LA) s vnitřním igelitovou vložkou
Jasmínová rýže si pomalu, ale jistě dere svoji cestu na české stoly. Je totiž výborná. Její zrníčka jsou středně velká, dlouhá, a mají obyčejně žlutohnědou či běložlutou barvu.
Pěstuje se v Thajsku, hlavně na severu, kde jsou výjimečné vlastnosti půdy v kombinaci se subtropickým klimatem. To dává vzniknout jedinečnému jasmínovému aroma této rýže.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi
Tato rýže je velmi podobná svojí chutí i vůní basmati rýži, ale má na rozdíl od ní trochu lepivou strukturu. Proto se hodí do klasických vařených rizot či na nákypy. Lze ji připravovat i jako přílohovou rýži, pokud vám nevadí, že není sypká. Výborná je v kombinaci s masem, krevetami či ve sladkých úpravách, protože její chuť je velmi jemná, nevtíravá.
Vyzkoušejte třeba smaženou jasmínovou rýži. Stačí vám i zbytek rýže z druhého dne, osmažíte na oleji cibulku, přihodíte rýži a dáte tam jedno vajíčko. Necháte ztuhnout a promícháte. Obměny jsou různé, přihodit můžete zeleninu či maso.
Nebo ji vařte se špenátem jako rizoto, vznikne báječná pochoutka.
Není to jasmínová příchuť
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček. Podobně voní i rýže basmati a někomu to ani nemusí připadat jako jasmín, ale třeba jako vůně zralého obilí či ovsa.
Snižuje cholesterol
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi.