Ušetřete čas při krájení a porcování surovin - používejte nůžkový kráječ, chytrý…
105 Kč
149,-
Odšťavňovač citrusů 12cm - pro dokonalé odšťavňování citrusů, jako jsou pomeranč…
42 Kč
45,-
Kuchyňský nůž Kitchen knifes s komfortní rukojetí 28 cm - Všestranný a praktický…
87 Kč
99,-
Metlička ke šlehání nerez 28 cm - a míchání, ideální pro přípravu jídla, pečení …
26 Kč
29,-
Kuchařský nůž Little Cook 33 cm - Kvalitní celokovový nůž s pevnou a komfortní r…
72 Kč
79,-
Sada pizza nožů Everrich. Máte rádí pizzu? Zkoušíte si pizzu sami upéct? Určitě …
252 Kč
279,-
Vykrajovačky marcipánu LIST 3 sada - staňte se královnou věčírků a oslav, vytvoř…
55 Kč
69,-
Děrovací váleček na těsto - pro rychlé a stejnoměrné děrování těsta,zabrání tvoř…
32 Kč
33,-
Vařečka dřevěná 40 cm - je vyrobena z tvrdého dřeva, její délka je 40 cm a šířka…
29 Kč
36,-
Krájecí prkénko dřevěné 30x18 cm s drážkou a očkem je kvalitní kuchyňské prkénko…
173 Kč
190,-
Thajská Jasmínová rýže New Crop 2019 - nejlepší kvalita - ROYAL UMBRELLA Vaše skvělá volba.
Standardní balení: 10lbs (4,5kg), v tkaném plastovém sáčku PP(LA) s vnitřním igelitovou vložkou
Jasmínová rýže si pomalu, ale jistě dere svoji cestu na české stoly. Je totiž výborná. Její zrníčka jsou středně velká, dlouhá, a mají obyčejně žlutohnědou či běložlutou barvu.
Pěstuje se v Thajsku, hlavně na severu, kde jsou výjimečné vlastnosti půdy v kombinaci se subtropickým klimatem. To dává vzniknout jedinečnému jasmínovému aroma této rýže.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi
Tato rýže je velmi podobná svojí chutí i vůní basmati rýži, ale má na rozdíl od ní trochu lepivou strukturu. Proto se hodí do klasických vařených rizot či na nákypy. Lze ji připravovat i jako přílohovou rýži, pokud vám nevadí, že není sypká. Výborná je v kombinaci s masem, krevetami či ve sladkých úpravách, protože její chuť je velmi jemná, nevtíravá.
Vyzkoušejte třeba smaženou jasmínovou rýži. Stačí vám i zbytek rýže z druhého dne, osmažíte na oleji cibulku, přihodíte rýži a dáte tam jedno vajíčko. Necháte ztuhnout a promícháte. Obměny jsou různé, přihodit můžete zeleninu či maso.
Nebo ji vařte se špenátem jako rizoto, vznikne báječná pochoutka.
Není to jasmínová příchuť
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček. Podobně voní i rýže basmati a někomu to ani nemusí připadat jako jasmín, ale třeba jako vůně zralého obilí či ovsa.
Snižuje cholesterol
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi.
Rýži prodáváme také ve větším 10ti kilovém balení zde