Silikonová forma Stadion - vynikající pro přípravu sladkých i slaných pokrmů, ne…
156 Kč
Nerezový cedník s oušky 28 cm by neměl chybět v žádné kuchyni. Je vyroben z kval…
169 Kč
Kvalitní a praktický servírovací podnos z nerezu. Lehký pomocník pro přenášení a…
129 Kč
Pružina na nože - Vám zajistí pořádek v zásuvce s noži. Každý nůž bude mít své m…
69 Kč
Hrnek s uchem standard skleněný 250 ml kvalitní, pevné sklo s praktickým tvarem …
17 Kč
Hliníková fólie Alobal 5 m x 30 cm je vhodná na pečení masa, kuřete, rolády,.. S…
29 Kč
Kuchařský nůž Tramontina s komfortní rukojetí 20 cm Kvalitní celokovový nůž s pe…
79 Kč
Hrnek Detox 410 ml - Vychutnejte si v klidu svůj oblíbený nápoj v novém hrnečku …
65 Kč
89,-
Mašlovačka se zásobníkem vydrží i vysoké teploty od od -40°C do 230°C! Pomůže Vá…
31 Kč
39,-
Samomíchací hrnek nové generace je hrnek, který sám míchá nápoj a zároveň ho udr…
241 Kč
329,-
Thajská Jasmínová rýže New Crop 2019 - nejlepší kvalita - ROYAL UMBRELLA Vaše skvělá volba.
Standardní balení: 10lbs (4,5kg), v tkaném plastovém sáčku PP(LA) s vnitřním igelitovou vložkou
Jasmínová rýže si pomalu, ale jistě dere svoji cestu na české stoly. Je totiž výborná. Její zrníčka jsou středně velká, dlouhá, a mají obyčejně žlutohnědou či běložlutou barvu.
Pěstuje se v Thajsku, hlavně na severu, kde jsou výjimečné vlastnosti půdy v kombinaci se subtropickým klimatem. To dává vzniknout jedinečnému jasmínovému aroma této rýže.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi
Tato rýže je velmi podobná svojí chutí i vůní basmati rýži, ale má na rozdíl od ní trochu lepivou strukturu. Proto se hodí do klasických vařených rizot či na nákypy. Lze ji připravovat i jako přílohovou rýži, pokud vám nevadí, že není sypká. Výborná je v kombinaci s masem, krevetami či ve sladkých úpravách, protože její chuť je velmi jemná, nevtíravá.
Vyzkoušejte třeba smaženou jasmínovou rýži. Stačí vám i zbytek rýže z druhého dne, osmažíte na oleji cibulku, přihodíte rýži a dáte tam jedno vajíčko. Necháte ztuhnout a promícháte. Obměny jsou různé, přihodit můžete zeleninu či maso.
Nebo ji vařte se špenátem jako rizoto, vznikne báječná pochoutka.
Není to jasmínová příchuť
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček. Podobně voní i rýže basmati a někomu to ani nemusí připadat jako jasmín, ale třeba jako vůně zralého obilí či ovsa.
Snižuje cholesterol
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi.
Rýži prodáváme také ve větším 10ti kilovém balení zde