Tento otvírák jednoduše nasadíte na hranu víčka konzervy , stisknete rukojeti a …
157 Kč
239,-
Robot Chef SAMURAI - multifunkční kuchyňský robot pro dokonalé a rychlé zpracová…
324 Kč
399,-
Kuchyňský nůž s ochraným obalem 20 cm - Všestranný a praktický nůž by neměl chyb…
25 Kč
29,-
Nerezová drážková naběračka - Skvělé pro vaření a podávání těstovin, dušeného ma…
71 Kč
79,-
Pokud jste fanouškem exotické kuchyně, tato sada 20 dřevěných hůlek by Vám neměl…
69 Kč
89,-
Plastové sítko 15 cm je v domácnosti už taková klasika, bez které se žádná hospo…
12 Kč
13,-
Plechová dóza Ice Cold vysoká udrží vaše potraviny déle voňavé, svěží a stejně d…
63 Kč
69,-
Váleček na těsto dřevěný - klasický dřevěný váleček na všechny druhy těsta, do k…
101 Kč
109,-
Sada tří nožů SWITZNER - z kvalitní oceli s nepřilnavou povrchovou úpravou a ant…
450 Kč
500,-
Kráječ ovoce a zeleniny Nicer Dicer 5 v 1 - Krájení ovoce, zeleniny a jiných pot…
171 Kč
179,-
Thajská Jasmínová rýže New Crop 2019 - nejlepší kvalita - ROYAL UMBRELLA Vaše skvělá volba.
Standardní balení: 10lbs (4,5kg), v tkaném plastovém sáčku PP(LA) s vnitřním igelitovou vložkou
Jasmínová rýže si pomalu, ale jistě dere svoji cestu na české stoly. Je totiž výborná. Její zrníčka jsou středně velká, dlouhá, a mají obyčejně žlutohnědou či běložlutou barvu.
Pěstuje se v Thajsku, hlavně na severu, kde jsou výjimečné vlastnosti půdy v kombinaci se subtropickým klimatem. To dává vzniknout jedinečnému jasmínovému aroma této rýže.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček.
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi
Tato rýže je velmi podobná svojí chutí i vůní basmati rýži, ale má na rozdíl od ní trochu lepivou strukturu. Proto se hodí do klasických vařených rizot či na nákypy. Lze ji připravovat i jako přílohovou rýži, pokud vám nevadí, že není sypká. Výborná je v kombinaci s masem, krevetami či ve sladkých úpravách, protože její chuť je velmi jemná, nevtíravá.
Vyzkoušejte třeba smaženou jasmínovou rýži. Stačí vám i zbytek rýže z druhého dne, osmažíte na oleji cibulku, přihodíte rýži a dáte tam jedno vajíčko. Necháte ztuhnout a promícháte. Obměny jsou různé, přihodit můžete zeleninu či maso.
Nebo ji vařte se špenátem jako rizoto, vznikne báječná pochoutka.
Není to jasmínová příchuť
Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená. Není to pravda. Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček. Podobně voní i rýže basmati a někomu to ani nemusí připadat jako jasmín, ale třeba jako vůně zralého obilí či ovsa.
Snižuje cholesterol
Každá rýže obsahuje hodně škrobů a hodnotných vitamínů a minerálů. U této thajské dobroty je navíc prokázán vliv na snižování cholesterolu v krvi.
Rýži prodáváme také ve větším 10ti kilovém balení zde